24.03.20

Газ знову закачується в ПСГ


“Укртрансгаз” завершує сезон відбору та готує підземні сховища газу до закачування.

Клієнти компанії можуть наразі замовляти обидві ці послуги, про уе повідомляє “Енергетичний фронт“.

Два ПСГ вже працюють в режимі закачування і до них було доправлено 53 млн куб. м блакитного палива. Решта сховищ готуються до виходу в нейтральний період – на них здійснюватимуться регламентні та ремонтні роботи перед початком закачування.

18.03.20

В Україні знизили тарифи на тепло для населення

Проєкт постанови про зниження тарифів був схвалений ще на відкритому засіданні у лютому і розміщений на сайті НКРЕКП для зауважень та пропозицій

Після того, як «Нафтогаз» знизив ціну газу для населення, Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), знизила середньозважений тариф на тепло для потреб населення.

Про це у вівтрок повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Зазначається, що тарифи на тепло знижені для 22 теплопостачальних підприємств на 11,7%, порівняно з діючими з 17 січня.

13.03.20

Україна збільшила імпорт газу на 57%


Імпорт газу у січні-лютому 2020 року становив 1,438 млн кубометрів, що на 57% більше за аналогічний показник минулого року.

Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ.

"У лютому 2020 року в Україну було імпортовано 981 млн кубометрів природного газу. Це на 47% більше порівняно з лютим 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Станом на 11 березня 2020 року усі імпортні обсяги блакитного палива надходять виключно з країн Європейського Союзу. Україна не імпортує газ з Російської Федерації з листопада 2015 року.

01.03.20

Стратегії ЄС: чи зможе Україна стати частиною енергетичної реальності Європи?


Україна декларує перехід на поновлювані джерела до 2050 року. Однак поки національна енергетика не готова до темпів перетворень, запропонованих європейським "енергопакету".

Навколо України стрімко постає нова енергетична реальність. Вона заснована на відновлюваних джерелах енергії (ВДЕ), децентралізації енергомереж, надпотужних джерелах акумуляції і "smart"-системах.

Аби стати частиною цієї реальності, нам потрібно поєднати стандарти національної енергетики із вимогами "Четвертого енергопакету", запропонованого Єврокомісією. По суті, це – масштабний кодекс під назвою "Чиста енергія для всіх європейців", що визначає стратегію енергетики ЄС на 10 років вперед.

Читайте також