31.08.15

"Кадри" Бориса Ложкіна займають крісла поза конкурсом



Високопосадовець, права рука Петра Порошенка, знову призначив на посаду в Адміністрації Президента сина свого бізнес-партнера - без жодного конкурсу Здавалося, після революції належало б викоренити кумівство, коли на посади в органи державної влади влаштовувалися родичі високопосадовців. 

Двері державних установ мали б бути відкритими для талановитої молоді - без усіляких "плечей" у владі. Та, як свідчать деякі останні деякі кадрові призначення, потрапити на роботу, для прикладу, в Адміністрацію Президента, можуть лише наближені до глави АП Бориса Ложкіна, пише газета "Експрес". 

Зокрема, нещодавно керівником головного контрольного департаменту Адміністрації Президента став Андрій Девко. Він - син такого собі Валерія Девка, який є сином бізнес-партнера глави АП Бориса Ложкіна. В АП Андрій Девко прийшов у вересні минулого року на посаду завідувача відділу перевірок діяльності органів влади головного контрольного департаменту Адміністрації Президента України. Вже у жовтні йому дали п’ятий ранг державного службовця. А днями очолив цілий департамент.

Валерій Девко та мати Бориса Ложкіна, Лариса, як свідчать дані Єдиного держреєстру юросіб та фізичних осіб-підприємців, мають кілька спільних фірм, що займаються оптичним бізнесом. Так, Валерій Девко та Лариса Ложкіна вказані як засновники ТОВ "Люксоптика холдінг", ТОВ "Оптичний дім", ТОВ "ВІ-оптікс", ТОВ "Інтероко", ТОВ "Плюс-оптика".

Як свідчить декларації про доходи Бориса Ложкіна, його родина торік вклали у "Ві-Оптікс" (18,4 тис. грн.), "Плюс-Оптика" (8,5 тис. грн.), "Інтероко" (майже 4 тис. грн), "Люксоптика Холдинг" (14, 1 тис. грн.) і "Оптичний дім" (91,5 тис. грн.). 

Це вже не перше призначення людей Бориса Ложкіна в органи влади. Так, головою спершу Запорізької, а потім - Дніпропетровської облдержадміністрації став Валентин Резніченко, котрий майже 20 років працював у групі "Український медіа холдинг", який свого часу належав теперішньому голові Адміністрації Президента. 

А от Державне підприємство "Укрзалізничпостач", котре дбає про матеріально-технічне забезпечення Укрзалізниці, тобто саме воно організовує всі тендери на закупівлю - палива та інших матеріалів, теж очолила людина Бориса Ложкіна - такий собі Євген Хорощак. Після цього призначення виявилося, що керівників на найбільші держпідприємства транспортної галузі добирає радник глави Адміністрації Президента Михайло Бейлін. 

"Михайло Бейлін сам знайшов мене і порекомендував на роботу там, де я тепер працюю", -- зазначив пан Хорощак на прес-конференції. Михайло Бейлін, відомий київський ресторатор, який на останніх парламентських виборах був на 83-му місці у списку "Блоку Петра Порошенка", також має спільний бізнес із родиною Бориса Ложкіна. Михайло Бейлін й Лариса Ложкіна - співзасновники мережі винних магазинів "Виноманія". 

Богдан КУФРИК, газета "Експрес"


Читайте більше тут: http://expres.ua/main/2015/08/31/149630-kadry-borysa-lozhkina-zaymayut-krisla-poza-konkursom


Европа возмущена теневыми зарплатами в Кабмине
Распределением всех тендеров на железной дороге занимается "теневой офис" - глава "Укрзализбуда"
Мін'юст: потрібно розслідувати справу щодо обставин призначення глави «Укрзалізниці»
Пивоварський і Бейлін повинні відповісти за публічну брехню Завгороднього
Семья инженеров ищет подряд. Интересный бизнес нового главы Укрзалізниці
Александр Завгородний: С ресторатором Бейлиным мы встречались перед согласованием моей должности в АП
Подбором руководителей на крупнейшие госпредприятия транспортной отрасли занимается советник главы АП Михаил Бейлин


Читайте також