07.05.15

"ЄС дає $260 млрд антиєвропейській Греції, але гальмує $65 млрд проєвропейській Україні" – Forbes

"Цікаво, чи отримала б Україна гроші, якщо б вона не протистояла російському ведмедю? Тоді Європа могла б давати, не розлючуючи Путіна", – вважають у виданні.

Про це пише американський економіст Пол Родрік Ґреґорі на сторінках часопису Forbes, передає "Радіо Свобода".

"Якщо донори змусять Україну провести тривалі проєвропейські реформи, Україна може приєднатися до західної спільноти з високо піднятою головою… Однак, якщо західні донори будуть чекати на "чисту" Україну, перш ніж давати їй гроші, країни, якій треба допомагати, можливо, вже не буде. Володимир Путін виграє, й Україна зникне в його павутині", – пише експерт.

Він зауважує, що Греція з 11-мільйонним населенням отримує мільярди доларів і регулярні візити від МВФ, Європейської комісії та Європейського центрального банку. Тим часом, 46-мільйонна Україна, яка є стратегічно важливою для Європи, отримує копійки від неохочих донорів, які переймаються тим, що інституції країни є далекими від досконалості.

"Цікаво, чи отримала б Україна гроші, якщо б вона не протистояла російському ведмедю? Тоді Європа могла б давати, не дратуючи Путіна. Можливо, це і є поясненням", – підсумовує експерт.

http://lentanovyn.blogspot.com/2015/05/YeS-daie-260-mlrd-antyievropeiskii-Hretsii-ale-halmuie-65-mlrd-proievropeiskii-Ukraini--Forbes.html


Читайте також