08.08.18

В Україні запроваджуються нові правила виробництва коньяків

Коньяки України повинні складатись із вітчизняної сировини Поштівка

З 1 січня 2019 року в Україні наберуть чинності нові "Правила виробництва коньяків", інформує Поштівка з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

Нові правила будуть сприяти розвитку сировинної бази виноградно-виноробної галузі шляхом збільшення площ під виноградні насадження, пояснює гендиректор корпорації Укрвінпром Володимир Кучеренко.

"Це, в свою чергу, підвищить рівень соціального значення галузі та наповнить бюджети різних рівнів", – додає він.

"Виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щорічно будуть поступово збільшувати в них частку коньячних спиртів вітчизняного походження. Починаючи з 2019 року, мінімальна частка становитиме 15%, і до 2027 року поступово збільшиться до 85%", – говориться в повідомленні.

За словами експертів, сьогодні коньяк досить часто стає предметом підробок і фальсифікату.

Втім справжній коньяк від неякісного напою завжди буде відрізняти смак.

"На жаль, ми спостерігаємо тренд, що чим м'якший коньяк 3-річної витримки, тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка на дубі насичує його дубильними речовинами", – пояснив маркетинг-директор компанії Beverage Trading Company Олексій Безуглий.

Також, як зазначають фахівці ринку, якісний коньяк ніколи не буде занадто дешевим.

Нагадаємо, минулого місяця на Закарпатті вилучили понад 1100 пляшок сурогатного коньяку.

Читайте також