10.11.15

А.Хуг: частина важкого озброєння зникла з місць зберігання на Донбасі


КИЇВ. 10 листопада. Частина важкого озброєння, згадана в лютневому пакеті мінських домовленостей, зникла з місць зберігання на Донбасі після того, як була зареєстрована у цих місцям спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle розповів заступник голови місії Александр Хуг.

"Справді, важкі озброєння, згадані в лютневому пакеті домовленостей, через два тижні після його підписання вже повинні були бути відведені. Ми бачили, як деяка частина озброєнь була передислокована в сторону, призначену для відведення. Чималу частину зібрали в сховища. Ми спостерігали два феномени. По-перше, зібране озброєння зникало з місць зберігання - зброї більше не було там, де ми його зареєстрували. По-друге, зброя як і раніше знаходилася на лінії зіткнення", - заявив А.Хуг.

З його слів, неодноразово спостерігалося застосування ракетних пускових установок типу "Град".

"Ми зареєстрували два випадки. У районі Старомихайлівці була знайдена окрема ракета "Град", запущена з північно-західного боку, потім виявили ракету на західній стороні Донецька, теж запущену з північного заходу. Ми повідомляли, що в порушення домовленостей про відведення озброєнь неодноразово виявляли замасковані ракетні пускові установки на стороні українських урядових військ", - додав заступник голови СММ ОБСЄ.

Читайте також