10.02.19

Аеропорт Ізмаїл хочуть запустити знову і відновити рейси до Києва та Стамбула

Аеропорт Ізмаїл хочуть запустити знову і відновити рейси до Києва та Стамбула

В Одеській області хочуть розконсервувати аеропорт Ізмаїл, який простоює вже майже 10 років. На першому етапі для запуску аеропорту необхідно 26 млн грн. Про це пише ЦТС із посиланням на заступника голови Одеської обласної ради Юрія Дімчогло.

«Так, ми плануємо розконсервувати аеропорт. Закладаємо на це кошти до обласного бюджету на цей рік. З огляду на те, що кон'юнктура авіаційного ринку зростає і щорічно зростають обсяги авіаперевезень в Україні, ми бачимо в цьому перспективу», – розповів Дімчогло.

Він додав, що Одеська облрада готова інвестувати в розконсервацію аеропорту 3-4 млн грн. Велика зацікавленість спостерігається і у місцевої влади міста Ізмаїл. Вони також розглядають можливість фінансової участі.
«Де взяти решту грошей – ми поки що не знаємо. Заступник міністра інфраструктри Віктор Довгань порадив нам звернутися в Держінвестпроект. Зараз ми зв'язуємося з ними і будемо щось вирішувати. Паралельно розглядаємо варіант Державного фонду регіонального розвитку», – поділився планами чиновник.

Для того, щоб відкрити аеропорт для малої авіації, потрібно поміняти аеронавігаційне обладнання та отримати відповідний сертифікат. «Це буде перший етап, який обійдеться в 26 млн гривень», – говорить Дімчогло.

Він вважає, що популярними можуть бути рейси, які будуть виконуватимуть літаки місткістю до 100 осіб.
 
«Це Embraer 145, який є у «Рози Вітрів», ATR 72 або інші турбогвинтові літаки, а також маленькі реактивні приватні. Аеропорт не був збитковим до 2010 року. Авіакомпанія «Донбасаеро» три рази літала в Стамбул, був літак до Києва, а також багато приватних. Тобто, аеропорт, хоч і невеликий, але прибуток отримував. Зараз ми також розглядаємо Стамбул, куди безпосередньо зможуть літати моряки, і Київ, як перспективні напрямки», – пояснив заступник глави Одеської облради.

Читайте також