17.07.18

В порту Амстердам побудують завод з переробки пластику в суднове пальне

AMSTERDAM, THE NETHERLANDS - MARCH 27, 2017: Plastic waste floating in a canal in Amsterdam, The Netherlands

У порту Амстердам будують завод з переробки пластику в пальне для суден. Очікується, що переробка пластмасових відходів скоротить викиди на 57 тис. тонн в рік порівняно з сьогоднішнім способом утилізації відходів, передає SeaNews.


Голландська компанія Bin2Barrel, що спеціалізується на проектах з переробки пластика, і Адміністрація порту Амстердам розраховують, що завод почне роботу в кінці цього року.

Будівництво заводу IGES Amsterdam почалося в червні цього року. Проект підтримав голландський уряд.

Ідея проекту полягає в тому, що синтетичні матеріали, які не могли бути повторно використані десь ще, тепер будуть перероблятися і використовуватися як альтернативне паливо.

Перший завод Bin2Barrel отримав інвестиції порядку 28 млн євро. Він буде виробляти більше 30 млн літрів пального на рік з 35 тис. тонн непереробленого пластика. При спалюванні отриманого пального вироблення енергії вище майже в 3 рази, ніж при прямому спалюванні пластику в сміттєспалювальних установках (80% проти 33%). Незважаючи на те, що таке пальне підходить для багатьох секторів, в першу чергу Bin2Barrel орієнтована на продаж пального для судноплавної галузі.

Джерело: сайт Дмитра Чалого

Читайте також