28.07.18

Президент задекларував мільйони гривень дивідендів від свого інвестфонду


Президент Петро Порошенко задекларував 30 млн гривень дивідендів від публічного акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал".

Про це йдеться в повідомленні про суттєві зміни в його майновому стані з Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передає Поштівка.

Дохід був задекларований Президентом 27 липня.

Це акціонерне товариство було створено в 2005 році, його кінцевим бенефіціаром є Порошенко.

До того в 2018 році Президент вже задекларував істотні зміни в майновому стані на суму близько 8 млн гривень: близько 7 млн гривень доходу склали відсотки від вкладів в Міжнародному інвестиційному банку, а 0,8 млн гривень - дохід від продажу нерухомості.

Раніше повідомлялося, що під час найзапекліших боїв за Іловайськ Порошенко створював офшор на Віргінських островах. Це стало відомо в результаті розслідування німецького видання Süddeutsche Zeitung, яке отримало документи компанії Mossack Fonseca (Панама, БВІ) - одного з найбільших у світі масових реєстраторів офшорних компаній. 21 серпня 2014 у реєстрах БВІ з’явилася нова фірма з українським корінням. Її назвали Prime Asset Partners Limited. Єдиним власником компанії виявився громадянин України Петро Порошенко з адресою реєстрації: Київ, вул. Грушевського, 9, квартира 37. Доданий до документів про реєстрацію закордонний паспорт з фотографією не залишав сумнівів, що йшлося саме про президента України Петра Порошенка.

Читайте також