11.05.18

Дунайське пароплавство збільшило обсяг вантажоперевезень на 61,6%

Перевезення компанією експортних вантажів зросло у 2,6 раза


ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) у січні-березні 2018 року збільшило обсяг вантажоперевезень річковим флотом в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 61,6% – до 614,4 тис. тонн.

Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на прес-службу компанії.

Згідно з повідомленням, обсяг перевезень експортних вантажів зріс у 2,6 раза – до 500,4 тис тонн. При цьому обсяг вантажоперевезень між іноземними портами скоротився в 1,5 раза – до 172,9 тис тонн.

Основними експортними вантажами залишилася залізорудна сировина, вугілля та кокс для меткомбінатів Hesteel Serbia Iron & Steel llc (Сербія) та ArcellorMittal Galati (Румунія). Продовжилися перевезення інших традиційних вантажів (металопродукції, солі, феросплавів, добрив) з Ізмаїла і Рені до портів придунайських країн.

Компанія значно скоротила квартальний збиток з 22,4 млн грн роком раніше до 3,9 млн грн. У компанії відмітили, що такий збиток не є критичним, оскільки, традиційно, перший квартал року для УДП є планово збитковим. В компанії розраховують, що пожвавлення зернового ринку в дунайських країнах дозволить вийти на прибуткову роботу до кінця року.

У цьому році компанія вже направила на ремонт річкового флоту 16,1 млн грн проти 14,7 млн ​​грн роком раніше. При цьому обсяг коштів на ремонт пасажирського флоту зріс утричі та склав 10,4 млн грн проти 3,3 млн грн роком раніше. Всього на ремонт річкового флоту у 2018 році буде направлено 87,2 млн грн.

Нагадаємо, що ПрАТ «УДП» протягом 2017 року збільшило обсяг перевезень вантажів на 8,6% – до 2,266 млн т.

Читайте також