22.08.24

7 жестких советов психолога

Представляете психолога спокойным, уравновешенным человеком, рационально оценивающим и анализирующим, подбирающим каждое слово и высказывающимся так, чтобы все остались довольны и никто не был обижен? А что если мы скажем, что психологи могут быть не только белыми и пушистыми, а их советы могут быть достаточно жесткими?

 

Иногда собственное благополучие и счастье нужно выгрызать зубами и психологи совершенно точно знают это. Поэтому в этой статье делимся с вами топом жестких советов психологов.

 

Это не о вас.

Чужие оценки ваших поступков, внешности, слов или чего угодно – никак вас не касаются. Критика, осуждение и комментарии формируются внутри выражающего их человека. Они свидетельствуют только об интеллекте или внутреннем наполнении того человека и вообще ничего не говорят о вас. "Красота в глазах смотрящего" - знакомая цитата? Она касается не только красоты. Человек, видящий в других что-то гадкое – носит это гадкое в себе.

08.08.24

УЗ краще зосередитись на зростанні вантажної бази, а не на підвищенні тарифів – ЄБА



В Європейській Бізнес Асоціації прокоментували плани АТ “Укрзалізниця” стосовно підвищення тарифів на залізничні перевезення, пишуть Вільні Новини.

“Минулий 2023 рік “Укрзалізниця” завершила з прибутком, водночас багато підприємств не можуть похвалитись таким результатом. Компанії варто було б зосередитись не на підвищенні тарифів, а на зростанні своєї вантажної бази та скороченні витрат (наприклад, операційних), що значно зросли за останній період”, – зазначили в ЄБА.

Також в Асоціації вважають, що потрібні зміни у напрямку крос-субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних, адже витрати на пасажирські перевезення збільшуються щороку.

“І тут знову ми впираємось у новий закон про залізничний транспорт та відсутність політичної волі щодо його прийняття”, – додали в ЄБА.

06.08.24

Хто винен у загибелі тринадцятирічної ізмаїлки Ілони Чеботар і як нам попередити наступні трагедії?

Хто винен у загибелі тринадцятирічної ізмаїлки

Хто винен у загибелі тринадцятирічної ізмаїлки Ілони Чеботар і як нам попередити наступні трагедії?

Таке запитання поставили в пабліку Ізмаїл-онлайн і надали на нього відповідь.

1. В той час коли вся Одещина співчувала з приводу загибелі дівчини, мер міста Абамченко розмістив пост про якійсь волейбольний турнір і жодним чином не згадав про цю трагедію. Варто зазначити, що він завжди відстороняється від резонансних подій пов'язаних з безпекою ізмаїльців, як це сталося місяць тому коли в Ізмаїлі об'явили карантин через сказ собак - мер навіть не мукнув. До речі, Абрамченко, карантин вже закінчено?
Але в даному випадку його мовчання є особливо цинічним, тому що у загибелі дівчини в першу чергу винен саме він. У тому місці, де вона потонула, купатися заборонено і саме мер міста мав забезпечити там безпеку ізмаїльців. Посилай туди щодня поліцію щоб виписувала штрафи, віднови там паркан з протитанкових їжаків, посади там Лузанова з гучномовцем - але мер нічого не зробив. Отже дівчина загинула в тому числі через злочинну бездіяльність Абрамченка. Злочинна бездіяльність — це суспільно небезпечна поведінка особи, що виявляється в ухиленні від дій, які вона повинна була і могла здійснити.

2. Винні ізмаїлчайники, які там купалися і показали дівчині приклад шо можна порушувати заборону, не зупинили її а потім стояли і тупо дивилися як вона тоне.

3. Винні батьки, які своїм ганебним прикладом так виховують своїх дітей: що можна порушувати закони, що потрібно порушувати закон, що потрібно нехтувати законами України і взагалі не визнавати її. Я знаю що в цьому пункті вата обуриться, але вата тому і вата що вони не можуть побачити зв'язок між причиною і наслідком.

Отже, вата винувата. Мер також вата. Ми маємо зробити висновки з цією трагедії. Виривайте з себе по клаптиках вату - вона є небезпечною і смертельною.

05.08.24

Борги за ЖКХ зросли на 37%: що чекає боржників

За два роки війни українці збільшили борги за комунальні послуги на 37%. Про це свідчать дані OpenDataBot. Директор аналітично-дослідницького центру Інститут міста Олександр Сергієнко вважає ці дані приблизними, оскільки ресурс OpenDataBot збирає дані щодо боржників, відносно яких відкриті судові справи про стягнення заборгованості. Щодо очікувань зростання боргів експерт вважає, що вони зростатимуть, проте робити трагедію з цього зарано, оскільки українці дуже дисципліновані і не люблять залазити в борги.

"Рівень платежів за підсумками року завжди становив десь 94-96%. Останніми роками історично так склалося, що заборгованість в опалювальний сезон зростала, а потім влітку поступово погашалася. Платіжки були дуже великі, дієвих санкцій не було і тому люди платили частину, а потім продовжували влітку платити за опалення, погашаючи свою заборгованість", - пояснив Сергієнко в ефірі "Українського радіо".

Водночас, за його словами, Київтеплокомуненерго оприлюднило дані за попередній опалювальний сезон, які показали, що 10% споживачів не сплатили ні копійки - і в цій ситуації, вважає експерт, комунальна організація може застосувати механізми стягнення заборгованості.

У 2021 році загальна заборгованість за всі послуги складала 82 мільярди. Сергієнко каже, що це сума нарахувань за три місяці.

04.08.24

Порошенко не перешкоджав Деркачу координувати дії агентурної мережі в Україні в обмін на ведення бізнесу у РФ


Петро Порошенко за часів свого президентства не заважав агенту спецслужб РФ та екснардепу Андрію Деркачу координувати дії великої агентурної мережі в Україні. В обмін на це Путін дозволяв лідеру "Євросолідарності" вести бізнес в Росії. Про це заявив блогер Сергій Іванов.

"Домовленості Деркача з Порошенком полягали в наступному: Путін дозволяв Петру вести бізнес у Росії, Петро не заважав Деркачу координувати дії великої агентурної мережі в Україні. Як і Медведчук, Деркач мав недоторканий статус і будував російську агентурну мережу, будучи надійно прикритим адміністрацією Порошенка та ГПУ. Через Медведчука Порошенко вирішував бізнес-питання з Путіним, через Деркача підтримував зв’язки з російськими спецслужбами. Лише вдумайтесь: ідентифікований російський агент мав свою телерадіокомпанію "ЕРА", яка мовила на головному телеканалі країни, радіостанцію, газету і низку інтернет-ресурсів", - пише Іванов.

На думку блогера, Деркача та Порошенка пов’язували тісні стосунки, попри те, що США офіційно визнали екснардепа російським агентом.

02.08.24

Стартап Suno визнав у суді, що навчає свій штучний інтелект на популярній музиці з інтернету


AI-стартап Suno стверджує, що навчання моделі на авторському музиці є «допустимим використанням».

Після нещодавнього судового позову, поданого Асоціацією звукозаписної індустрії Америки (RIAA) проти стартапів у сфері генерації музики Udio та Suno, Suno визнала в судовому документі в четвер, що насправді навчала свою AI-модель, використовуючи авторські пісні. Але компанія стверджує, що це було легально згідно з доктриною «допустимого використання».


Що таке Suno?

Suno — це стартап у сфері штучного інтелекту, який спеціалізується на генерації музики за допомогою AI-моделей. Компанія використовує алгоритми машинного навчання для створення нових музичних творів, аналізуючи існуючі музичні записи.

Suno і подібні стартапи використовують дані з інтернету для тренування своїх моделей, що іноді викликає правові питання щодо використання авторського контенту.

Оскільки навчання на авторській музиці може порушувати права інтелектуальної власності, такі компанії часто стикаються з юридичними проблемами, як це сталося з Suno в контексті позову, поданого Aсоціацією звукозаписної індустрії Америки (RIAA).

Військове кладовище будуватиме компанія, створена через день після оголошення тендера


Державна установа «Національне військове меморіальне кладовище» 1 серпня визначилася з переможцем на будівництво І черги Національного військового меморіального кладовища у межах Гатненської територіальної громади на Київщині. Ним став консорціум «Білдінг Юа» з Києва.
 
Державна установа «Національне військове меморіальне кладовище» 1 серпня визначилася з переможцем на будівництво І черги Національного військового меморіального кладовища у межах Гатненської територіальної громади на Київщині. Ним став консорціум «Білдінг Юа» з Києва.
 
Цінова пропозиція фірми-переможця склала 1,75 млрд грн, що на 41,96 млн грн менше від очікуваної ціни замовника (1,8 млрд грн).
 
I черга будівництва військового кладовища включає облаштування секторів поховань, автостоянки, під’їзної дороги, огорожі, інженерних мереж, будівництво колумбарної стіни. Загалом під традиційні поховання буде відведено 12036 могил і 720 колумбарних ніш.

Читайте також