12.06.24

Закупівлі зі збитками 900 тис. грн – підозрюється директор столичного комунального підприємства

Начальника комунального підприємства Києва підозрюють у нанесенні збитків близько 900 тисяч гривень на закупівлі асфальтобетонної суміші.



За даними правоохоронців, начальник комунального підприємства “Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд Голосіївського району”, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи в інтересах приватного підприємства, уклав із останнім договір на закупівлю 930 тонн будівельного матеріалу.

Як з’ясували поліцейські, що посадовець достовірно знав, що ціна на товар за договором є значно вищою за середню ринкову ціну, однак умисно не вжив заходів щодо пошуку вигідніших цінових пропозицій.

За результатами експертизи, ринкова ціна однієї тони суміші на 1 тисячу гривень нижча, ніж ціна за якою її закуповували комунальники. Відтак, ринкова вартість суміші була штучно завищена на близько 900 тисяч гривень, які постачальник безпідставно отримав на свій рахунок.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 364 ККУ – зловживання службовим становищем.

Санкцією статті передбачено покарання – до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також