13.03.24

Верещук і Дроздов - варто нагадати "хто із ху"

Варто нагадати "хто із ху". 

Ті, хто думає, що Львівську область свого часу оминула ганебна тенденція проникнення роzzійської мафії у різні сфери життя, той помиляється. 

На початку 2000х керівником львівської податкової кілька років був рідний брат Медведчука. І звичайно він тут проводив політику "примусової участі у СДПУ(о)" фактично всього бізнесу. Простими словами - вступай в партію, не будеш мати проблем; інакше - закон і проблеми. Львів'яни напевно пам'ятають, шо ринок "Південний" (тоді ексклюзивний на цілий регіон) і його власник (забув прізвище) став осередком цієї партії, а згодом - Партії регіонів.

Після 2004р рідний брат Медведчука вже не обіймав цю посаду, але став "бізнесменом" і створив навколо себе бізнес-осередок, у який входив і бізнесмен Козак. Звичайно, що зв'язки як у податковій, так і з РФ сприяли цьому. Так от цей Козак довгий час був відомим як "найкрутіший бізнасмен" Рави Руської і Жовківського району. Намагався стати нардепом від цих районів. Але виборці його "обламали".

Згодом Козак вийшов на загальноукраїнський рівень, як власник телеканалу ЗІК та інших "медведчуківських".

Але це все був "ліричний ознайомчий вступ".

Суть в тому, що мером Рави Руської була пані Верещук. І вона дуже тісно співпрацювала з Козаком. Навіть ніколи цього не заперечувала і публічно говорила про це у інтерв'ю після 2014р.

А тут ще один нюанс. Пулічну розкрутку Верещук проводив той таки телеканал ЗІК після 2014р. Верещук там довго "жила на розкладачці", приймаючи участь майже щодня у шоу, інтерв'ю... І це мер райцентра. Для чого? Чому? Я тоді не розумів. 

Далі мені звичайно стало ясно, що "розкручував" Верещук Медведчук і роzzійська мафія для того, щоб мати кадровий потенціал з відомих людей.

А наявність Верещук у Слузі народу тому розцінювати інакше як участь того ж Медведчука у формуванні цвєї партії і проштовхуванні туди своїх людей, ніяк інакше інтерпритувати не можу. 

А ще тісно зв'язаним з Козаком і роzzійською мафією був відомий журналіст Остапцьо Дроздов. Він на тому ж ЗІКу тягнув у свої передачі як і Медведчука з його "Украінскім вибарам" до 2014р і самого Козака під час його пепедвиборчої компанії у ВР. 

Навіть непані Влашенко, коли стала керівницею ЗІКу стверджувала, що Остап Дроздов їй не підпопядковується, а має справу напряму з Козаком.

На публіку ж Дроздов завжди себе показує як "незалежний журналіст-інтелектуал", майже "фільозоф". І патріот-патріот моцний. 

От такі львівські "птєнци" гнізда Медведчуківського і Верещук і Дроздов. Пам'ятайте про це.

Читайте також