15.08.23

Новітня Мата Харі українсько-російської війни - верхівка айсберга чи безодня шпіонажу?


Новітня Мата Харі українсько-російської війни - верхівка айсберга чи безодня шпіонажу?

«Ця стаття містить ознаки редагувань за винагороду без розкриття, що є порушенням використання Вікіпедії.»

 

Досить дивне попередження, суть якого проявляється після першого погляду - одна сторінка українського тексту після кільканадцяти англійською, …чому?

 

Ось так починається дуже коротка УКРАЇНСЬКА версія статті про Сару Ештон Сірілло, новопризначеного англомовного речника ТРО ЗСУ.

 

Я була шокована ампутацією значної частини оригінального тексту при перекладі на українську. Тож даю стислий виклад того, що не увійшло в тест українською.

 

Інформація для роздумів. Інформація для відповідних органів. 

 

 В першу чергу СБУ і військової прокуратури, можливо?

🔷Ештон привернув(ла) до себе увагу національних медіа, коли вона оприлюднила записи розмов, які вона робила під час роботи в Республіканському виборчому штабі Невади, де вона влаштувалась на роботу оперативним агентом (тобто шпигуном демократичної партії)

Вона злила розмови-тексти кандидата на посаду Генерального Прокурора Невади (протизаконно записані і збережені  нею)


🔷Ештон відверто називає себе прогресивним активістом ,лівим лібералом і одужуючим політичним оперативником, тобто фактично агентом впливу. Визнана ліберальним безкомпромісним лівим активістом газетами Вашингтон пост та ЛасВегас Ревю.

Вона є членом Демократичної партії з лютого 2022.

 

🔷А з 2020 року вона працювала в Республіканській партії вже під іменем Сара Сірілло. Вона сама розповідала медіа, що змінювала партійну приналежність для написання книжки про екстремізм ( щоб втертися в довіру та шпигувати, що очевидно) 

Навіть переконала свою подругу Надю Кралл перескочити з Демократичної партії до Республіканської, щоб бути обраною з допомогою власних контактів Сари серед відомих республіканців, підтримку яких Сара і обіцяла Наді. Сара активно відвідувала всі заходи республіканців, збираючи інформацію, і відверто насміхалася з них , спілкуючись з пресою, називаючи  так званих тимчасових колег « занадто тупими хлопцями», які навіть не перевірили хто вона, бо навіть в інтернеті є маса доказів її ліберально-лівих поглядів. 

Вона також спричинилася до дискредитації правого формування « Горді Хлопці» за наказом своїх лівацьких наставників,  маючи змогу увійти в контакт і з чоловічим колективом цієї групи. Тобто вона була «своєю» в різних місцях, користуючись  своїм аморфним гендерним статусом . Ну просто новітня Мата Харі…зі сією специфікою, звичайно.


🔷В 2021 році Сара навіть пішла на місцеві вибори у Лас Вегасі, звичайно ж на стороні Демпартії, двічі змінюючи своїх опонентів. І вона злила масу кореспонденції між собою і цими двома республіканцями …кому б ви думали - так, до ФБР ! Після цього Сара вийшла з перегонів, розуміючи, що шансів не було і немає, але ж місія шпигунки була повністю виконана.  І незабаром оголосила про бажання сконцентруватися на політичній діяльності, створивши портал «Політичні поради» 

Так, прийшов час ділитися досвідом провокатора та шпигуна. Що вона почала робити досить успішно, далі зливаючи архіви своїх «досліджень» .


🔷А як все починалось? Є в історії і «колишня дружина», і дитина. Як цікаво… Трудова діяльність аналітика нерухомості, гравця в покер (!), директора з комунікацій в медичній компанії.

У 2015 , перед «переходом» в іншу сутність,  ще Ештон, не Сара, раптом поїхав до Туреччини, де опинився в таборі сирійських біженців. Цікаві пошуки себе, чи не так ? Чи просто чергове завдання ?

Написав книжку, яку потім визнав нецікавою, бо постійно роздумував,  як би люди реагували на нього, знаючи що насправді він - це трансжінка( певно, на той час тільки в душі)

 

🔷Є ще в анамнезі нестабільна психіка, думки про суїцид.

Відповідно, велика кількість медикаментів, особливо після «переходу», що є абсолютно необхідним, але ж як реагує і тіло, і психіка ? Психіка речника ЗСУ, що важливо.


🔷Одні джерела згадують як місце народження Нью Йорк, інші - Флорида.

Не можу знайти нічого про її медичну освіту ( а як вона може мати звання військового медика?)

З журналізмом теж не зрозуміло. Одна справа вести блоги і писати в мас медіа, але така посада в Збройних Силах - це вже зовсім інша тема. Агов, СБУ…..!

Можливо, її українським колегам варто провести власне розслідування ?

 

🔷І основне - чому вона (він)? Чому громадянин США має бути речником ТРО ЗСУ? Невже в Україні не знайшлося нікого в лавах ЗСУ, хто б зміг достойно читати тексти англійською? І ще, а як там з допуском до інформації, однозначно таємної, під час війни? Агов, військова розвідка, чи хто там має займатися такими справами?

Чи не забагато темного льоду під товщею дешевого піару в океані «прогресивних західних цінностей» ?

Чи не забагато підозрілої майстерності у її минулому, у відвертому шпіонажі ? 

За ідею? За гроші? За політику? 

Чи не забагато легковажності у призначенні на посаду в лавах ЗСУ?

Війна ж…

 

Прошу зануритись в оригінал, можна з попкорном, як заведено на батьківщині Ештона-Сари:


https://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Ashton-Cirill

 

Автор:

Читайте також