02.12.21

Школа «Глобальної світової еліти» Шваба

Ернст Вольф
Німецький економіст, журналіст та письменник Ернст Вольф розкрив деякі факти про школу Шваба «Молоді глобальні лідери», які стосуються світових подій під час пандемії. Вольф зосереджений на виявленні того, що, на його думку, є прихованим порядком денним, котрий стоїть за заходами боротьби з COVID, що вживаються по всьому світу.

Таємничий початок

Історія починається зі Світового економічного форуму (ВЕФ) - неурядової організації, заснованої Клаусом Швабом (Klaus Schwab), німецьким економістом та інженером-механіком, у Швейцарії у 1971 році, коли йому було лише 32 роки. Щорічні конференції, які він проводить у Давосі, Швейцарія, кожного січня, мета яких зібрати разом політичних та ділових лідерів з усього світу, щоб обговорити нагальні проблеми. Сьогодні це одна з найважливіших мереж у світі для глобалістської владної еліти.

ВЕФ (World Economic Forum, WEF), який до 1987 року називався Європейським форумом менеджменту, вже на своїй першій зустрічі у лютому 1971 року зумів зібрати разом 440 керівників із 31 країни, що, як зазначає Вольф, було несподіваним досягненням для когось на кшталт Шваба. Вольф вважає, що причина може бути пов'язана з контактами, які Шваб встановив під час свого навчання в університеті, включаючи навчання з колишнім радником з національної безпеки та держсекретарем Генрі Кісінджером.

Молоді світові лідери Шваба: інкубатор великого перезавантаження?

Клаус Шваб (Klaus Schwab)
У 1992 році Шваб заснував паралельний навчальний заклад – школу Global Leaders for Tomorrow, яка у 2004 була перейменована на Young Global Leaders. Слухачі проходили ретельний відбір. У 1992 році до школи вже входили багато з тих, хто згодом став важливою ліберальною політичною фігурою: Ангела Меркель, Ніколя Саркозі та Тоні Блер. Сьогодні налічується близько 1300 випускників цієї школи, і список випускників включає кілька імен тих, хто згодом став керівниками медичних установ своїх країн. Четверо з них — колишні та нинішні міністри охорони здоров'я Німеччини, зокрема Єнс Спан, який був федеральним міністром охорони здоров'я з 2018 року. Філіп Реслер, який був міністром охорони здоров'я з 2009 по 2011 рік, був призначений керуючим директором ВЕФ у 2014 році.

Інші відомі імена у реєстрі школи: Джасінда Ардерн, прем'єр-міністр Нової Зеландії, чиї суворі заходи ізоляції отримали високу оцінку світових органів охорони здоров'я; Еммануель Макрон, президент Франції; Себастьян Курц, який донедавна був канцлером Австрії; Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини; Жан-Клод Юнкер, колишній прем'єр-міністр Люксембургу та президент Європейської комісії; та Анналена Баєрбок, лідер німецьких зелених, яка все ще претендує на місце наступниці Меркель. Ми також знаходимо у списку губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома, а також нинішнього міністра транспорту США Пітера Буттігіга. Всі ці політики, які перебували при владі протягом останніх двох років, виступали за жорсткі заходи для подолання пандемії COVID-19.

Втім перелік випускників школи не обмежується політичними лідерами. Ми також знаходимо там багатьох лідерів приватного бізнесу, у тому числі Білла Гейтса з Microsoft, Джеффа Безоса з Amazon, Річарда Бренсона з Virgin та Челсі Клінтон з Фонду Клінтонів. І знову всі вони висловили підтримку глобальним відповідям на пандемію, і багато хто отримав значний прибуток у результаті вжитих заходів.

Вольф вважає, що люди, які стоять за ВЕФ та школою, дійсно визначають, хто стане політичним лідером, хоча він не вірить, що Шваб самостійно приймає ці рішення, будучи просто виконавцем.

У випускників школи є спільна риса - у більшості з них дуже убогі резюме, і це може вказувати, що саме їхній зв'язок із установами Шваба є вирішальним фактором на початку їх кар'єри. Це найбільш помітно, коли випускників школи публічно запитують про проблеми щодо яких вони не були проінструктовані заздалегідь, а їхні спроби знайти відповіді часто є досить провальними. Їхня роль полягає лише в тому, щоб виступати як рупори. 

Джерело: Ернст Вольф: «Еліта надбагатих і впливових людей контролює все, особливо заходи проти пандемії»

Читайте також