04.03.21

Тимошенко: втричі завищені тарифи – це результат покривання корупційних схем керівництвом держави

Тимошенко пояснює чому у нас втричі завищені тарифи на газ і хто організував цю мегакорупційну схему.


Втричі завищені ціни на газ, а як наслідок, на тепло і гарячу воду, – це результат покривання корупційних схем найвищими керівниками держави, що триває вже понад 7 років.

Про це під час брифінгу заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Тимошенко пояснила, що 2014 р. у людей забрали дешевий український природній газ. Сьогодні Зеленський в кожній області дав дозвіл наближеним компаніям купувати український газ дешево, а продавати населенню втридорога. І тепер вони отримують надприбутки, забираючи у людей останні копійки - і все це є великою корупцією. Все це кришує діючий президент.

За її словами, депутати саботують проведення позачергової сесії, присвяченій розгляду тарифних законопроектів. «Слуги народу» не хочуть виносити питання тарифів в зал і жодного підпису за проведення сесії не дали.

У цьому залі на першому місці корупція, лобізм та здача національних інтересів, і ніхто не цікавиться тим, що люди ледь виживають, - розповіла Тимошенко.

«У парламенті від «Батьківщини» лише 25 депутатів, тому ми, на жаль, не можемо самостійно припинити ту вакханалію, яка розпочалася у 2014 році й триває зараз, вже при новому президенті. Але ми докладаємо всіх можливих зусиль!» – запевнила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, «Батьківщина» наполягає на ухваленні свого законопроєкту №4680, який не лише дозволить знизити тарифи втричі, а й припинить корупцію на ринку. Документом пропонується направити на потреби домогосподарств дешевий газ українського видобутку. Імпортний газ, закачаний у сховища влітку за низькими цінами, пропонується продавати людям за ціною закупки, врахувавши лише витрати на його транспортування й зберігання.

Читайте також:  Насамперед знизимо тарифи і спрямуємо на потреби громадян український газ, – Юлія Тимошенко

Читайте також