20.02.16

Транспортний комітет Ради визнав роботу Мінінфраструктури незадовільною



Мінінфраструктури провалило звіт в транспортному комітеті Верховної Ради. Одна з основних причин - спроба підняти тарифи на вантажоперевезення "Укрзалізниці", що в підсумку могло завдати важкого удару українській економіці.


"Робота Міністерства інфраструктури визнані незадовільною. Такі підсумки вчорашнього засідання транспортного комітету Верховної Ради, де було заслухано звіт профільного міністра Андрія Пивоварського. Депутати розкритикували тарифну політику підлеглої міністерству "Укрзалізниці", а вірніше її відсутність. Один з яскравих прикладів непрофесійних дій - спроба підвищити тарифи на вантажоперевезення на 15% в період падіння цін на світових ринках сировини ", - зазначає видання.

За даними видання, профільний міністр так і не зміг аргументовано пояснити депутатам необхідність підняття тарифів, пославшись на фінплан держкомпанії на 2016 рік. Однак, як з'ясувалося, фінплану немає у відкритому доступі, про що глава відомства дізнався лише на засіданні комітету.

"Офіційна публікація фінплану дала б привід для звинувачень керівництва "Укрзалізниці" в завищених витратах, що відразу б ускладнило узгодження документа в Кабміні. Тому простіше, щоб документ залишався в статусі "невидимки", - стверджує видання.

З слів члена комітету Верховної Ради з питань транспорту Володимира Гусака, йому довелося писати депутатський запит, щоб отримати фінансовий план УЗ. Аналіз документа показав штучне завищення залізничниками планових витрат на закупівлю дизельного палива при істотному падінні цін на нафтопродукти.

"Ціни на дизельне паливо знизилися вдвічі, тоді як "Укрзалізниця" запропонувала збільшення витрат на дизельне паливо. Ціни на дизельне паливо закладені дуже високі, особливо при поточних світових тенденціях на ринку нафти і нафтопродуктів", - зазначає Гусак.

Нагадаємо, минулого тижня Державна регуляторна служба повторно заблокувала спробу Міністерства інфраструктури підвищити тарифи на залізничні перевезення на 15% з 1 березня 2016 року, заявивши, що відомство не надало достатніх обґрунтувань для такого кроку.


Читайте також:
НАБ расследует получение Пивоварским и его заместителями зарплаты в конвертах

Читайте також