28.07.15

Французьким депутатам, які відвідали анексований Крим, загрожує до восьми років ув’язнення

Французький депутатам, які відвідали анексований Росією Крим, загрожує до восьми років ув’язнення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра юстиції України Георгій Логвинський.

Так, народний депутат вже звернувся до Генеральної прокуратури України щодо початку перевірки.

“„Горе“-французам загрожує від 5 до 8 років. На моє звернення в Генеральну прокуратуру України вже розпочато перевірку. Всі ті, хто входив до складу французької делегації, всі ті, хто дозволив собі цинічно наплювати на українські закони і вести „переговори“ з окупантами, хто, без докорів совісті й не цінуючи свою персональну репутацію, порушив кордони нашої країни — всі вони понесуть відповідальність”, — повідомив Г.Логвинський.

Радник П.Петренка пояснив, що у відповідності зі ст. 332-1 КК України такі дії кримінально карані — від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією транспортних засобів.

Також він наголосив, що численні зустрічі представників французької делегації із самозванцями в кримській владі можуть призвести до обвинувачення членів цієї делегації у співучасті з тими, хто незаконно захопив владу в АР Крим.

Народний депутат зазначив, що самопроголошену владу окупованого Криму звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ст. 109, 110 Кримінального кодексу України, у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Як раніше повідомлялося, глава французької делегації у Криму пообіцяв боротися із санкціями проти РФ.

Читайте також